



Pentru a profita de cele mai bune caracteristici trebuie să alegeți pardoseală potrivită pentru locația dvs. Primul si cel mai important pas este indentificarea tuturor elementelor care să vă ducă spre alegerea optimă a unui sistem de pardoseală electrostatică care să respecte zona de siguranță și standardele aflate în vigoare.

Ce este sistemul disipativ ESD
Probabil aceasta este prima întrebare pe care și-o pune o persoană înainte să aleagă o pardoseală electrostatică disipativă ESD.
Un eveniment ESD este o descărcare electrostatică, o scâteie sau asemănătoare unui micro-fulger, care trece de la o suprafață încărcată conductivă la alta. Acest transfer incredibil de rapid, a ceea ce a fost anterior o încărcare statică (fără mișcare) poate provoca daune majore, incendii sau explozii, caldură, lumină si chiar zgomote. O scânteie de micro-fulger nu poate fi văzută, simțită, auzită și poate apărea fără avertisment. Din aceste considerente este necesar să prevenim și să controlăm aceste fenomene, prin instalarea unor sisteme de pardoseli sintetice epoxidice, poliuretanice, PVC, cu proprietăți electrostatice disipative ESD, încadrându-se în valorile optime pentru zona de siguranță.
Sistemele de pardoseală electrostatică disipativă ESD oferite de Larex Global Floor oferă siguranță operațiunilor pe durata întregului proces de producție fiind adaptate continuu nevoilor dumneavoastră și conforme cu standardele Europene de siguranță aflate în vigoare.

Ce este sistemul conductiv AS
Solul este punctul de siguranță al descărcării electrostatice nedorită. Terenul reprezintă “potential electric zero”. Când ceva este legat la pământ, este neutru, nu are nicio valoare. Legarea unei pardoseli conductive la pământ asigură ca încărcăturile statice să fie redirecționate către pământ prin sistemul de pardoseală conductivă. O pardoseală care măsoară între 2,5 X 104 și 1,0 x 106 este definită ca o pardoseală electrostatic conductivă.
Ohm (?): Ohmi sunt unități de rezistență electrică între două puncte. “1 Mega” este egal cu 1 milion Ohmi sau 1,0 x 106. Exponentul 6 se referă la numărul de zerouri după 1 și este în general considerat nivelul maxim de rezistență electrică pentru o specificație conductivă a pardoselii. Terminația cea mai mică a intervalului este de 25.000 Ohmi, reprezentat ca 2.5 x 104 , sau 2.5 x 10.000 Ohmi.
Orice valoare mai mică decat aceasta este considerată un pericol de electrocutare.

Diferența dintre pardoseala Electrostatic Disipativă ESD și pardoseala Electrostatic Conductivă AS
Întotdeauna prima întrebare este “Ce pardoseală să instalez: pardoseală electrostatic disipativă (ESD) sau pardoseală electrostatic conductivă (AS)?”
Răspunsul pe scurt, este nici una. Întrucât este esențial să analizați cu mare atenție ceea ce achiziționați, nu ar trebui să implementați sisteme de pardoseli cu proprietăți electrostatice disipative ESD, conductive AS pe baza unor descrieri sumare, ci pe baza unor testări efective ale proprietăților sistemelor de pardoseală oferite.
Compania Larex Global Floor îți oferă posibilitatea aceasta, de a testa GRATUIT o suprafață de 2 mp, inclusiv identificarea ZONEI DE SIGURANȚĂ, verificarea, testarea pardoseli si emiterea unui buletin de măsurători care să confirme că pardoseala eletrostatică disipativă ESD sau pardoseala conductivă AS respectă standardele Europene de siguranță:
DIN EN 1081
Rezistenta la pamant
RG < 108 Ω
IEC 61340-5-1
(IEC 61340-4-5)
Test sistem:
< 35 M Ω
IEC 61340-5-1
(IEC 61340-4-5)
Test la mers (BVG)
< 100 Volt
IEC 61340-5-1
(IEC 61340-4-1)
Rezistenta la pamant
RG < 109 Ω
TRBS 2153
Standard german
Rezistenta la pamant
RG < 108 Ω
DIN VDE 0100-410 (IEC 60364-4-41)
Rezistenta izolatiei
> 50 kΩ
Zona de siguranță
ZONA DE SIGURANȚĂ este o diagramă simplă de la 0 Ohm la 1 miliard Ohmi pentru identificarea răspunsului la întrebarea dumneavoastră.
Pardoseala electrostic disipativă ESD este recomandată pentru industriile unde se lucrează cu diverse componente electronice sau substanțe chimice volatile. Electricitatea statică poate genera pagube considerabile, daune și pierderi financiare semnificative. Toate componentele electronice active si echipamentul, de exemplu microcipuri, circuite integrate si mașinării sunt sensibile la descărcarea electrostatică (de asemenea cunoscute ca fenomene ESD).

Ce pardoseală electrostatică să instalezi?
Răspunsul corect este dat de specificațiile și proprietățile valorilor exacte ale pardoselii electrostatice, iar acestea trebuie să fie mai mari de 25.000 OHMI si mai puțin de 35 milioane de OHMI.
Un aspect important al condițiilor de exploatare și a mentalității, majoritatea beneficiarilor folosesc o valoare a sistemului 100.000 Ohmi ca rezistență minimă.
În final dacă dorim o pardoseală cu o zona de siguranță aceasta o vom identifica intre valorile de 100.000 Ohmi și 35 milioane Ohmi.
Echipa Larex Global Floor vă pune la dispoziție diverse sisteme de pardoseală electrostatică atât disipativă cât și conductivă. Pentru mai multe detalii puteți vizualiza pe site sistemele de pardoseală disponibile și să solicitați o ofertă personalizată la adresa ofertare@lgf-floor.ro sau la numărul de telefon 0729000444.
Pentru a viziona procesul de montare efectuat de echipa Larex Global Floor click pe videoclipul de mai jos:




