rășina epoxidică
Pardoseli epoxidice

Rășina epoxidică: cum se reciclează

Facebookpinterestlinkedinmail

Tu știi cum se reciclează rășina epoxidică?

Rășina epoxidică este un produs industrial care se găsește sub mai multe forme: transparente sau colorate, mono sau bicomponente, lichide sau solide. Acestea pot fi diferite unele de altele, dar au în comun aceleași grupări de compuși reactivi și anume grupele epoxi. Acestea pot reacționa și cu alte grupări (întăritorul) se pot modifica proprietățile materialului final.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre rășinile epoxidice și istoricul acestora îți recomand să citești articolul de AICI.

rășina epoxidică

Posibilități de reciclare a rășinei epoxidice

Durabilitatea extrem de ridicata a rasinilor epoxidice mareste durata de viata a produselor, ceea ce face ca întrebările referitoare la reciclare să apară doar la sfârșitul unui ciclu  de viață  foarte lung.

Un  exemplu de reciclare eficientă  este recuperarea fibrelor de sticlă si carbon. Tehnologia actuală se concentrează pe utilizarea componentei epoxidice ca sursă de energie, în timp ce recuperează fibra. Acest lucru reduce amprenta generală de carbon datorită recuperării energiei. Acest procedeu este atractiv din punct de vedere economic, cât și tehnologie de reciclare de ultimă generație.

Folosirea rășinei epoxidice în industrie

În domeniul construcțiilor rășina epoxidică este o componentă importantă pentru pardoseli. Larex Global Floor realizează sisteme de pardoseală din rășină epoxidică durabile și rezistente la condiții chimice și termice extreme. Deoarece rășina epoxidică mărește durabilitatea produselor, pardoselile din rășini epoxidice au o durată de viață mai mare.

Larex Global Floor oferă pardoseala epoxidică DURAFLOOR EP care vă garantează cea mai bună calitate și satisfacție deplină a clienților noștri oferind o garanție între 2-10 ani asigurată cu polița de asigurare Groupama pentru pardoseli epoxidice la nivel național.

Larex Global Floor implementează sisteme de pardoseli epoxidice având o calitate PREMIUM și anume sistemele de pardoseli epoxidice DURAFLOOR EP care oferă cele mai bune servicii pentru clienții noștri. Procesul de realizare a pardoselii epoxidice îl puteți vizualiza în videoclipul de mai jos, iar pentru mai multe detalii și ofertă personalizată sunați la 0729000444.

Reciclarea

Pardoselile din rășini epoxidice se pot recondiționa cu costuri minime /mp fără a fi necesar îndepărtarea lor integrală, sau pot fi reciclate integral prin îndepărtarea lor prin procedee mecanice și măcinarea lor pentru realizarea unor materii prime de umplutură.

Facebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram