rășina epoxidică
Pardoseli epoxidice

Cunoști istoricul rășinii epoxidice și folosirea acesteia în prezent?

Facebookpinterestlinkedinmail

Știai istoria rășinilor epoxidice? 

Rășina epoxidică este un produs industrial care se găsește sub mai multe forme: transparente sau colorate, mono sau bicomponente, lichide sau solide. Acestea pot fi diferite unele de altele, dar au în comun aceleași grupări de compuși reactivi și anume grupele epoxi. Acestea pot reacționa și cu alte grupări (întăritorul) se pot modifica proprietățile materialului final. În acest articol vă vom prezenta o descriere generală a rășinii epoxidice și istoricul acesteia. 

Noțiuni generale despre rășina epoxidică

  • Majoritatea monomerilor epoxidici utilizați in comert sunt produși prin reacția unui compus cu grupari hidroxiacideși epiclorhidrina. Mai întâi o grupare hidroxi reacționează într-o reacție de cuplare cu epiclorhidrina, urmată de dehidrohalogenare. Se numesc rășini epoxidice produse din astfel de monomeri epoxidici diglicidil– rășini epoxidice de bază. Grupa hidroxi poate fi derivată din dioli alifaticipolioli (polieter polioli), compuși fenolici sau acizi dicarboxilici. Fenolii pot fi compuși precum bisfenol A
  • Cele mai multe rășini epoxidice sunt produse industriale derivate din petrol.
Dacă vrei să afli răspunsul la cele mai frecvente întrebări despre rășinile epoxidice poți citi articolul nostru pe acest subiect printr-un click AICI.
rășina epoxidică

Istoric

1936 – Dr.Pierre Castan din Elveția a reușit să sintetizeze o rășină epoxidică Bisfenol A a reticulat-o cu o anhidrură rezultând un polymer epoxidic cu vâscozitate redusă de culoare gălbui.

1939 – Dr. Sylvan Greenlee, a dezvoltat rășini epoxidice în Statele Unite, realizând reacția dintre epiclorhidrin și bisfenol A . El a creat un tip foarte popular de rășină epoxidică, cunoscut sub abrevierea BADGE sau DGEBA, care este una dintre cele mai utilizate astăzi în comerț.

1943 – Prima producție industrială de succes a rășinilor epoxidice a fost realizată prin autorizarea lucrării Dr.Pierre Castan  de către compania CIBA  din Elveția, care în acest moment face parte din concernul Huntsman din SUA.

În prezent producția totală a acestor produse la nivel mondial este estimată la 1,4 milioane și 1,7 milioane de tone pe an.

Pardoseli din rășina epoxidică

rășina epoxidică

Odată cu dezvoltarea în timp a acestor rășini s-au îmbunătățit și caracteristicile acestora. În prezent rășina epoxidică este o componentă importantă pentru pardoseli. Larex Global Floor realizează sisteme de pardoseală din rășină epoxidică durabile și rezistente la condiții chimice și termice extreme. Deoarece rășina epoxidică mărește durabilitatea produselor, pardoselile din rășini epoxidice au o durată de viață mai mare.

Larex Global Floor oferă pardoseala epoxidică DURAFLOOR EP care vă garantează cea mai bună calitate și satisfacție deplină a clienților noștri oferind o garanție între 2-10 ani asigurată cu polița de asigurare Groupama pentru pardoseli epoxidice la nivel național.

Larex Global Floor implementează sisteme de pardoseli epoxidice având o calitate PREMIUM și anume sistemele de pardoseli epoxidice DURAFLOOR EP care sunt cele mai bune servicii pentru clienții noștri. Procesul de montare a pardoselii epoxidice îl puteți vizualiza în videoclipul de mai jos, iar pentru mai multe detalii și ofertă personalizată sunați la 0729000444.

În următoarele articole se vor prezenta și alte aspecte ale rășinilor epoxidice și impactul acestora asupra industriilor unde se folosește.

Facebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram