



Larex Global Floor este un aplicator autorizat de către cei mai importanți producători de membrană EPDM la nivel mondial. Aplicarea unor soluții complete și garantate la terasele acoperiș utilizând sisteme de hidroizolații cu membrană EPDM sunt recomandate pentru multe tipuri de acoperiș.
Hidroizolațiile cu membrană EPDM realizate cu tehnologia SUA de ultimă generație, garantează cea mai bună execuție cu polița de asigurare oferită de echipa Larex Global Floor.
Compania Larex Global Floor are o vastă experiență de peste 31 de ani pe piața hidroizolațiilor cu membrană EPDM la terase acoperiș noi cât și terase acoperiș vechi, iar aceste avantaje considerabile contribuie la realizarea unor lucrări de succes cu o durabilitate extrem de mare.
Cu o experiență de peste 31 ani în realizarea sistemelor de hidroizolații cu membrană EPDM, societatea Larex Global Floor a avut posibilitatea de a testa cele mai performante sisteme de hidroizolații și membrane EPDM. Astfel se pot oferi garanții extinse ca urmare a experienței dobândite în urma proiectelor implementate în cei 31 ani. Compania Larex Global Floor este un aplicator autorizat al celor mai mari producători de membrană EPDM la nivel mondial cum ar fi: Firestone EPDM, Hertalan EPDM, Sika, Bauder, etc. Departamentul tehnic LGF oferă soluții complete, documentație tehnică pentru alegerea unor sisteme de hidroizolații cu membrană EPDM, oferă consultanță gratuită pentru selectarea celor mai optime si sigure sisteme de hidroizolații cu membrană EPDM, atât pentru infrastructură, cât și pentru suprastructura imobilelor civile, rezidențiale, terase acoperiș, spații comerciale, birouri, spații publice sau industriale.
Hidroizolații cu membrană EPDM, garantate cu polița de asigurare între 10-50 ani în funcție de soluția tehnică
Intrebări frecvente despre hidroizolații cu membrană EPDM
Ce este cauciucul EPDM?
Cauciucul EPDM este un tip de cauciuc sintetic extrem de durabil si flexibil, prin urmare, are o gamă largă de aplicații ca hidroizolații terase acoperiș cu membrană EPDM, inclusiv în industria auto (unde este folosit pentru garnituri de etanșare la uși, ferestre, precum si furtunuri de la instalația de răcire), camere frigorifice, acoperiri antiderapante pentru pardoseli inclusiv locuri de joacă, etc.
Ce inseamnă EPDM?
EPDM inseamnă etilen-propilen-dien-monomer, care este un lant chimic și este scurtat în mod obisnuit la prescurtarea cauciuc EPDM.
EPDM iși ia numele de la substanțele chimice (monomeri) care sunt amestecate împreuna în diferite proporții pentru a forma cauciucul EPDM. Acestea sunt etilenă, propilenă si dienă. Conținutul de etilenă este de obicei cuprins între 45% si 75%.
Monomerii dienei, deși fac parte din compoziția EPDM într-o mică măsură, asigură reticularea care conferă o rezistență incredibilă, flexibilitate si durabilitate. Proprietățile excelente ale materialului EPDM provin din această structură de lanț molecular și o fac imbatabilă din punct de vedere al elasticității si rezistenței la îmbatrânire având o durată de viață de peste 50 ani.
EPDM a fost introdus pentru prima dată în SUA în 1962 și de atunci a fost adoptat de numeroase industrii pentru mai multe aplicații diferite, de la HVAC la sisteme de frânare hidraulice și de la izolarea electrică la acoperișuri. Acest lucru se datorează capacității sale de a rezista atât condițiilor meteorologice diferite, cât și influențelor termice și mecanice.
De ce sunt recomandate sistemele cu membrană EPDM, pentru hidroizolații terase acoperiș?
Sistemele tip terasă acoperiș și sistemele de impermeabilizare trebuie să reziste o periodă îndelungată. Modificarea climei, datorată încălzirii globale a făcut ca intensitatea anumitor fenomene să crească: inundațiile, vremea extrem de severă, imprevizibilă cu influențe structurale și mecanice, iar lista poate continua.
Această uzură continuă poate duce la îmbatrânirea rapidă a sistemelor convenționale de hidroizolații la terase acoperiș.
Sistemele de hidroizolații terase acoperiș cu membrană EPDM au o durată de viață de peste 50 ani, datorită structurii sale reticulate moleculare. Cauciucul etilen-propilen-dien-monomer (EPDM) este mult mai durabil si mai flexibil decât sistemele convenționale de acoperiș. De fapt, în 1963, procesul de fabricare a membranei EPDM a primit premiul Nobel pentru chimie.
De ce sunt versatile si flexibile membranele EPDM?
Cum se instalează sistemele de hidroizolații cu membrană EPDM?
Care sunt avantajele sistemelor de hidroizolații cu membrană EPDM?
- Sistemele de hidroizolații cu membrană EPDM au o garanție de peste 50 ani
- Sistemele de hidroizolații au la bază o membrană EPDM care este fabricată cu etilen-propilen-dien-monomer (EPDM) aditivat cu negru de fum, agenti de vulcanizare si alte componente de proces
- Se pot realiza membrane EPDM de dimensiuni mari dintr-o singură bucată (până la 15m lățime cu 60m lungime).
- Îmbinările membranelor EPDM se realizează prin vulcanizare la rece (sudură chimică la nivel molecular).
- Instalarea într-un timp extrem de scurt, conferă sistemelor de hidroizolații cu membrană EPDM un avantaj considerabil: respectarea termenelor de execuție, finalizarea la timp a proiectului, necesarul de forță de muncă pentru implementarea proiectul este redus semnificativ.
- Membrana EPDM are o elongație (Elasticitate) extrem de ridicată, poate fi extinsă la peste 500% în toate direcțiile, revenind imediat la forma sa inițială (menține elasticitatea la temperaturi scăzute pâna la -45°C).
- Membrana EPDM suportă extrem de bine variațiile de temperatură (șocuri termice).
- Membrana EPDM este rezistentă chiar și la flacara deschisă pe o perioadă limitată.
- Membranele EPDM se caracterizează printr-o rezistență excelentă la perforare.
- Membranele EPDM au o rezistență nelimitată la îmbătrânire,
- Membrana EPDM nu conține plastifianți sau antioxidanți supuși migrării sau degradării.
- Compoziția membranei EPDM rămâne constantă deoarece este vulcanizat si fără plastifianți (nu îmbătrânește).
- Membranele EPDM sunt prietenoase cu mediul, au un impact redus asupra mediului în comparație cu alte membrane impermeabile, sunt reciclabile.
- Membrana EPDM are compatibilitate cu sistemele de hidroizolații pentru acoperișuri verzi și sisteme de hidroizolații fotovoltaice
Un avantaj deosebit de important pentru sistemele de hidroizolație cu membrană EPDM sunt utilizate cu 30% mai putine accesorii si detalii rezultând un termen de execuție redus și implicit costuri optime.








Unde sunt recomandate sistemele de hidroizolații cu membrană EPDM?
Unul dintre tipurile de fixare ale sistemelor de hidroizolații cu membrană EPDM este RhinoBond®, fiind o metodă inovatoare de fixare pentru membranele de acoperiș EPDM.
– Hidroizolații EPDM la bazine dejecții animale
– Hidroizolații cu folie EPDM la canale irigații
– Hidroizolații depozite de deșeuri cu folie EPDM
– Hidroizolații iazuri cu membrană EPDM
– Hidroizolații bazine apă cu membrană EPDM
– Hidroizolații bazine dejecții animale cu membrană EPDM
– Hidroizolații stații ecologice de epurare cu folie EPDM
– Hidroizolații rezervoare apă pentru zapadă artificială cu folie EPDM
– Hidroizolații EPDM terase circulabile
– Hidroizolații EPDM terase necirculabile
– Hidroizolații bazine cu membrană EPDM
– Hidroizolații rezervoare apă incendii cu membrană EPDM
– Hidroizolații EPDM bazine acvacultură cu membrană cauciuc
– Hidroizolații EPDM acoperișuri verzi
– Hidroizolații EPDM acoperișuri terasă
– Hidroizolații lacuri, iazuri cu membrană EPDM
– Hidroizolații canale irigații cu membrană EPDM
– Hidroizolații EPDM lacuri artificiale pentru terenuri de golf
– Hidroizolații EPDM hale industriale
– Hidroizolații terase acoperiș bloc cu membrană EPDM
– Hidroizolații EPDM terasă acoperiș clădiri birouri
– Hidroizolații EPDM terase acoperiș spații comerciale mall
– Hidroizolații EPDM terase acoperiș spații comerciale retail
– Hidroizolații acoperiș depozite logistice cu membrană EPDM
– Hidroizolații EPDM terase acoperiș parcuri industriale
– Recondiționări cu membrană EPDM la terase acoperiș, clădiri rezidențiale (blocuri) și clădiri industriale
– Hidroizolații stații ecologice de epurare cu membrană EPDM
– Hidroizolații acoperiș verde cu membrană EPDM preț special
– Hidroizolații acoperiș fotovoltaic cu folie EPDM
Care sunt tipurile de fixare ale sistemelor de hidroizolatii cu membrana EPDM?
Prin procedeul de fixare mecanică RhinoBond® pentru membranele EPDM utilizat la acoperișuri terasă, în trecut, membranele EPDM trebuiau lipite cu adeziv de contact sau fixate prin balastare cu sort de piatră rotundă spălată, însă cu acest procedeu inovator de fixare mecanică prin inducție electromagnetică patentată RhinoBond®, aceasta nu mai este necesară.
Pentru lestarea terasei acoperiș fixarea este asigurată pe loc folosind organe de asamblare, de fixare compatibile cu procedeul prin inducție, o dată ce membrana EPDM este fixată pe terasa acoperiș.
Prin urmare, un acoperiș practic fără sudură este creat dintr-o bucată într-un termen foarte scurt asigurând o productivitate extrem de mare cu forță de muncă redusă.
Un alt procedeu pentru fixarea sistemelor pentru hidroizolații cu membrană EPDM este prin lipirea cu adeziv de contact. Acestea se pot realiza pe toata suprafața membranei EPDM sau parțial în funcție de solicitările la care va fi expusă terasa acoperiș, locația obiectivului, înălțimea, etc.
Cel mai utilizat procedeu de fixare al sistemelor de hidroizolații la terase acoperiș cu membrană EPDM este cel balastat. Acest procedeu se realizează prin așternerea unui strat de sort cu dimensiunea de 16-31 mm rotund de piatră spălat, grosimea stratului balastat este de 50-80 mm, acest procedeu de fixare al sistemelor de hidroizolații cu membrană EPDM conferă foarte multe avantaje, cum ar fi:
Sortul de balast așezat peste membrana EPDM conferă rezistență la foc;
Sortul de balast așezat peste membrana EPDM conferă rezistență la raze UV;
Sortul de balast așezat peste membrana EPDM conferă rezistență la acțiunile mecanice si meteorologice, cum ar fi grindină de dimensiuni mari, etc.




