hidroizolatie pvc sikaplan
Hidroizolatii membrana PVC-TPO-EPDM

Studiu de caz: sistemul balastat de termohidroizolatie cu membrana PVC Sikaplan

Facebookpinterestlinkedinmail

În articolul de astăzi o să vă prezentăm sistemul balastat de termohidroizolatie cu membrană PVC Sikaplan de înaltă calitate montat de echipa Larex Global Floor. Cu o experiență de peste 30 de ani pe piața pardoselilor și a hidroizolațiilor din România, Larex Global Floor a propus o soluție tehnică în urma evaluării din teren și identificarea nevoilor beneficiarului și anume sistemul balastat de termohidroizolație cu membrană PVC Sikaplan. Sistemul Sikaplan de termohidroizolație acoperiș tip terasă prezentat are membrană PVC și reprezintă o rezistență crescută în timp la diferiți factori externi.

Descriere sistemului balastat de termohidroizolatie cu membrană PVC Sikaplan

Sistemele balastate de termohidroizolație pentru acoperiș tip terasă cu membrană PVC sunt acoperite si balastate cu pietriș pentru a nu se ridica sub forța vântului și pentru protecție împotriva razelor UV. Acoperișurile cu pat de pietriș (balast) se folosesc de mulți ani și sunt adecvate pentru o mare parte din acoperișurile plane și acoperișurile tip terasă din zonele rezidențiale sau blocuri.

Sistemul de termohidroizolatie acoperiș tip terasă balastat cu membrană PVC Sikaplan montat de către Larex Global Floor este un sistem economic de acoperire, potrivit pentru o mare varietate mare de cladiri noi sau vechi, acoperiș tip terasă, ansambluri rezidențiale, blocuri etc. Acesta poate fi aplicat pe orice clădire care poate suporta o sarcină balastului de aproximativ 50 – 80 kg/mp și unde panta acoperișului nu depășește 10%. De asemenea sistemele balastate de hidroizolație cu membrană PVC Sikaplan cu pietriș oferă performanțe durabile, de lungă durată. 

Larex Global Floor este autorizat și certificat de către compania Sika pentru montarea sistemului balastat de termohidroizolație cu membrană PVC Sikaplan.

Stratificația sistemului balastat de termohidroizolație cu membrană PVC Sikaplan

Membranele PVC utilizate la sistemul balastat, au o calitate premium fiind furnizate de liderul mondial în domeniu, Sika, acesta fiind compatibil cu foarte multe tipuri de suport: beton, lemn, metal, etc. întrucat acesta este sudat termic la o temperatură între 400-600 grade pentru a forma o membrană etanșată continuu. Odată ce îmbinările sunt sudate cât și perimetrul acoperișului și toate detaliile sunt realizate în conformitate cu specificațiile producătorului de membrane PVC, se realizează fixarea prin lestare utilizând balast.

hidroizolatie pvc sikaplan
1STRAT DE BALAST 30-50 MM GROSIME SI GREUTATE 50-80 KG/MP
2STRAT DE SEPARATIE
3STRAT DE HIDROIZOLATIE CU MEMBRANE PVC/TPO/EPDM DURAPLAN 15-R
4STRAT DE SEPARATIE
5STRAT DE POLISTIREN EPS DE PANTA
6STRAT DE IZOLATIE TERMICA DIN POLISTIREN EPS
7STRAT DE CONTROL AL VAPORILOR CU MEMBRANA DURAPLAN DS2
8STRAT AMORSA BITUMINOASA
9SUPORT STRUCTURA DIN BETON

Procesul de aplicare a sistemului balastat de termohidroizolatie cu membrana PVC Sikaplan

hidroizolatie cu memebrana PVC Sikaplan

Procesul tehnologic pe care echipa Larex Global Floor l-a urmat pentru montarea sistemului:

Pregătirea suportului:

 • s-a realizat un releveu la fața locului
 • s-au îndepărtat impuritățile de la nivelul suprafeței
 • s-a repoziționat traseul de cabluri, utilități etc.
 • s-a verificat terasa acoperiș și s-au identificat pungile de apă, acestea fiind marcate ca atare
 • s-au desfăcut pungile de apă prin tăiere în cruce
 • s-a uscat cu falcăra deschisă zona
 • s-a realizat plombarea pungilor de apă

Aplicarea termohidroizolației:

 • s-a aplicat startul de amorsă bituminoasă
 • s-a aplicat stratul de barieră de vapori bituminoasă sudată cu flacăra
 • s-a aplicat materialul termoizolant, polistiren EPS sau XPS cu grosimea de 100 mm în 2 straturi așezat tip zidărie
 • etanșarea față de atic s-a realizat prin pulverizare cu spumă poliuretanică
 • s-a realizat dispunerea stratului de separație geotextil
 • ulterior s-a aplicat membrana PVC Sikaplan pe terasa acoperiș
 • s-a realizat cordonul de sudură cu robotul jet aer fierbinte 300°C – 600°C
 • s-a verificat etanșeitate sudură prin: verificare vizuală, verificare mecanică (cu acul) și verificare prin inundare terasă timp de 72 de ore
 • ulterior s-a realizat montarea stratului de separație numărul 2 de geotextil
 • s-a așezat stratul de balast sort rotund granulație 16-31 mm cu grosimea de 3-5 cm și o greutate aproximativă de 50-80 kg/mp încărcare statică

IMPORTANT: Alegerea acestei soluții tehnice și anume sistemul de termohidroizolatie cu membrană PVC balastat s-a realizat după acordul proiectanutului structurist privind încărcarea statică posibilă a acoperișului.

 

Puteți viziona procesul de montare a sistemului balastat de termohidroizolație cu membrana PVC pentru acoperiș tip terasă din videoclipul de mai jos:

 • Rezistență la foc
 • Rezistență la temperaturi joase
 • Rezistență la șoc termic
 • Fără perforații în structura acoperișului
 • Aplicare cu pozare liberă
 • Permeabilitate bună a vaporilor

Acest sistem este recomandat pentru următoarele aplicații: acoperișuri industriale, terase acoperiș, ansambluri rezidențiale, blocuri etc.

Acest proiect a fost garantat de către producătorul membranei PVC Sika și aplicatorul autorizat Larex Global Floor prin emiterea unei polițe de asigurare pe 10 ani. Prin acest instrument clientul i s-au luat grijile de pe cap referitoare la acoperiș timp de 10 ani.

Larex Global Floor specializat în montarea sistemelor de hidroizolație cu membrană PVC execută lucrări în orice locație din țară. Dacă aveți un proiect similar vă recomandăm acest sistem de hidroizolație balastat pentru blocul sau construcția dvs.Puteți solicita o ofertă personalizată la adresa de e-mail ofertare@lgf-floor.ro sau la numărul de telefon 0729.000.444
Facebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram