Pardoseli sintetice

Caracteristicile de selecție a unei pardoseli sintetice sunt

Facebookpinterestlinkedinmail

Factorii care determina selecția unui sistem de pardosela sintetica:

 • tipul și gradul de trafic
 • temperaturile la care vor fi expuse pardoselile sintetice
 • natura și durata oricărui contact chimic cu pardoseala sintetica.
 • condiții de service zone umede sau uscate
 • cerințe de rezistență la alunecare R8, R13
 • estetica
 • ușurința de curățare (inclusiv cerințele de igienă antibacterian)
 • conținutul de umiditate al substratului de pardoseala sintetica.
 • timpul disponibil pentru aplicarea și intarirea sistemului de pardoseala sintetica
 • condițiile de instalare din santier la momentul instalării pardoselei sintetice.
 • buget, cost, calitate, durabilitate, garantii.

Pardoseala sintetica cea mai potrivită pentru orice situație va depinde de condițiile particulare la care va fi supusă, iar alegerea pardoselei sintetice ar trebui făcută dupa discuțiile dintre toate părțile interesate, inclusiv clientul, aplicator, proiectant, etc.

Durabilitatea

În termeni foarte generali, durata de funcționare va fi proporțională cu grosimea aplicată a pardoselilor din rășină sintetică.
Cu toate acestea, mulți factori operaționali vor afecta în mod direct performanța, inclusiv gravitatea traficului (tip roată) și de încărcare, frecvența și eficiența curățării, manipularea mecanică a abuzului și a impactului etc.
În majoritatea locatiilor industriale vor exista o varietate de situații pentru care exista un tip de pardoseală din rășină sintetică corespunzătoare.
În schimb, vor exista zone în care unele tipuri de pardoseala sintetica sunt complet inadecvate.

În general, tipurile 1 până la 3 sunt potrivite numai pentru utilizarea pietonală sau comercială sau pentru situația industrială mai ușoară.
Unde există un trafic obișnuit sau greu de transport, pardoseli mai groase de tipurile 4 și cele de mai sus vor fi mai potrivite.
Pentru cea mai grea utilizare, în special acolo unde există posibilitatea de a produce daune semnificative la impact, pardoselile de tipul 7 și 8 sunt adecvate.
Eșecul prematur al acoperirilor de tipurile 1 până la 3 poate apărea dacă nu este curățat granula sau roiul metalic și pământ de pe suprafață sub acțiunea traficului.
Ar fi necesar apoi un tip de pardoseală mai groasă.

Netezimea suprafeței și rezistența la alunecare

Pardoseala finisată trebuie lăsată să se uste si să se intareasca conform instrucțiunilor producătorului.
Acestea necesită în general 1 – 3 zile la 15 – 20°C înainte de a permite utilizarea semnificativă în trafic și de 3 până la 7 zile la 15 – 20°C înainte de curățarea umedă,
dupa care se permite contactul cu substanțele chimice sau traficul greu.
Unele pardoseli din rășină, în special cele pe bază de rășini de metacrilat de metil (MMA) se pot usca foarte repede pentru a obține performanțe complete în câteva ore. Acest lucru le face potrivite pentru proiecte sau aplicații cu urmări rapide în temperaturi de îngheț, de exemplu în depozite frigorifice.
Îndepărtarea adecvată trebuie să fie întotdeauna permisă înainte de testarea umedă a pardoselii pentru drenare sau apariție.
De regulă, cu cât suprafața pardoselei este mai netedă și mai puțin poroasă, cu atât este mai ușor să păstrezi curățenia.
Cu toate acestea, în timp ce pardoseala din rășină poate fi creată pentru a produce suprafețe netede, neporoase, cu o rezistență excelentă la alunecare in condiții uscate, suprafața poate fi texturată dacă trebuie să aibă o rezistență adecvată la alunecare sub contaminare.

Facebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram