Pardoseli AS

Pardoseala antistatica/AS

Facebookpinterestlinkedinmail

In acest articol va vom prezenta ce sunt pardoselile antistatice, care este rostul lor dar si caracteristicile regasite la pardoseala antistatica. Ce urmarim la LAREX GLOBAL FLOOR este sa ajutam clientii nostri sa ia doar deciziile corecte in materie de pardoseala si hidroizolatii.

Ce este si cum prevenim incarcarea electrostatica?

Incarcarea electrostatica reprezinta transferul de electricitate statica intre 2 corpuri la nivel atomic, unul cedand electroni, iar altul primind electroni. Electricitatea statica este un fenomen periculos. Acesta nu poate fi vazut, atins sau mirosit, dar nu se poate spune acelasi lucru si despre efectele sale. O persoana incarcata electrostatic poate sa nu realizeze acest lucru, pana la producerea unui incident.

Generearea incarcarii se poate produce in urma unui numar mare de activitati obisnuite precum mersul pe pardoseala, ridicatul de pe scaun, scoaterea imbracamintei, golirea sau colectarea unui material incarcat intr-un container. Chiar si statul aproape de obiecte cu o incarcatura puternica poate duce la incarcarea electrostatica a unei persoane.

In functie de tipul materialelor celor 2 corpuri, ele vor interactiona diferit.

De ce sa alegi pardoseala antistatica?

Instalarea unei pardoseli antistatice este o necesitate pentru un numar mare de afaceri si medii de lucru. Cererea pentru pardoseala antistatica este intr-o crestere continua. Pentru a intelege ce sunt ele de fapt, va trebui sa vedem ce fac diferit fata de o pardoseala obisnuita.

Pardoseala anti-statica este o pardoseala ce previne generarea descarcarilor electrostatice. Intr-un mediu de lucru unde exista aparatura sensibila sau substante chimice volatile, instalarea unei pardoseli anti-statice este cruciala. Ea protejeaza componentele electronice active si echipamentul, de exemplu microcipuri, circuite integrate si masinarii si previne riscul producerii unui incendiu. Alegerea unei pardoseli anti-statice poate cauza confuzie, deoarece pe langa proprietatea de a preveni descarcarilor electrostatice, ea mai poate avea un spectru variat de caracteristici. Este sfatuita consultarea unui profesionist inainte de a lua o decizie, pentru a va asigura ca faceti cea mai buna alegere.

Apeland la serviciile LAREX GLOBAL FLOOR beneficiati de consultanta si de testarea gratuita a 2 m² impreuna cu verificarea, testarea pardoselii si emiterea unui buletin de masuratori care sa confirme ca pardoseala eletrostatica disipativa ESD conform normelor europene de siguranta

Zona de siguranta

Conductivitatea materialelor este masurata in Ohmi(Ω). Avand in vedere ca dorim sa va decideti categoric asupra tipul de pardoseala de care avem nevoie, va trebui sa intelegem ce reprezinta diagrama de mai sus. Conform normelor, rezistenta minima a unei pardoseli este de 25 000Ω. Cu toate acestea, mediul industrial poate fi imprevizibil, iar incidentele apar neprevazute. In anumite situatii, podeaua se poate uda sau deteriora in timp din cauza traficului intens neprevazut . Asadar, vom considera pragul de 100 000Ω limita minima a zonei de siguranta, pentru a evita incidentele indiferent de circumstante. Acest prag de 100 000Ω reprezinta limita dintre pardoseala electrostatica conductiva si pardoseala electrostatica disipativa. Cele disipative fiind situate deasupra pragului iar cele conductive sub 100 000Ω.

Pentru mai multe detalii legate de realizarea masuratorilor ESD apasati aici.

Pardoselile antistatice oferite de echipa noastra vin intr-o gama variata. Pentru a face alegerea corecta, pe langa rezistenta electrostatica a pardoselii va trebui sa luam in considerare si alte aspecte. Se va tine cont de traficul zonei in care este instalata pardoseala, cat si de sarcina la care este supusa.

Nu ezitati sa ne contactati in legatura cu orice intrebari si nelamuriri legate de alegerea si instalarea pardoselii.

LAREX GLOBAL FLOOR

Daca doriti ca pardoseala pentru afacera dvs. sa fie instalata de o echipa profesionista cat si sa beneficiati consultanta profesionala in alegerea dvs, serviciile echipei LAREX GLOBAL FLOOR va stau la dispozit

Cereri de oferta se pot face APASAND AICI sau la numarul de telefon +40729000444

Pentru mai multe informatii legate de pardoseli electrostatice si nu numai, APASATI AICI.

Facebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram