Pardoseli ESD

Pardoseala electrostatica disipativa

Facebookpinterestlinkedinmail

In acest articol vom intelege ce este o pardoseala electrostatica disipativa, care este rostul lor, precum si motivul pentru care ar trebui sa luati in considerare folosirea unei pardoseli electrostatice disipative din gama LAREX GLOBAL FLOOR .

Ce este si cum prevenim incarcarea electrostatica?

Incarcarea electrostatica reprezinta transferul de electricitate statica intre 2 corpuri la nivel atomic, unul cedand electroni, iar altul primind electroni. Electricitatea statica este un fenomen periculos. Acesta nu poate fi vazut, atins sau mirosit, dar nu se poate spune acelasi lucru si despre efectele sale. O persoana incarcata electrostatic poate sa nu realizeze acest lucru, pana la producerea unui incident.

Generearea incarcarii se poate produce in urma unui numar mare de activitati obisnuite precum mersul pe pardoseala, ridicatul de pe scaun, scoaterea imbracamintei, golirea sau colectarea unui material incarcat intr-un container. Chiar si statul aproape de obiecte cu o incarcatura puternica poate duce la incarcarea electrostatica a unei persoane.

In functie de tipul materialelor celor 2 corpuri, ele vor interactiona diferit.

O persoana ce mentine o incarcatura electrostatica poate cauza neintentionat generarea unei scantei. Acest lucru poate aparea la interactiunea cu un obiect conductiv. Spre exemplu o balustrada, un container metalic sau clanta unei usi. Intr-o conjunctura nefavorabila, o scanteie poate genera un incendiu. Pentru a preveni generarea si mentinerea incarcaturilor electrostatice exista 2 elemente esentiale. Folosirea de pardoseli electrostatice disipative, cunoscute si ca pardoseli ESD ca factor principal, dar si incaltaminte cu talpa din material conductiv . Daca afacerea dvs. se desfasoara intr-un mediu de lucru cu gaze, vapori sau prafuri sensibile si doriti asigurarea sigurantei depline a mediului de lucru al activitatilor industriale este recomandata folosirea unei pardoseli electrostatice disipative.

Cum aleg pardoseala electrostatica disipativa potrivita?

Unele dintre cele mai frecvente intrebari din partea clientilor nostri cand ne suna pentru prima data sunt : “Ce material ar trebui sa folosesc?” ; “Ar fi mai bine sa folosesc pardoseala electrostatica disipativa sau pardoseala conductiva?”. Raspunsul potrivit la aceasta intrebare poate fi dat chiar de dumneavoastra. Dar mai intai va trebui sa trecem prin diferentele dintre cele doua pentru a gasi cel mai avantajos serviciu. Echipa LAREX FLOOR GROUP garanteaza ca va vom indeplini cerintele in materie de pardoseli electrostatice disipative durabile.

Pentru a face alegerea corecta trebuie identificat nivelul de conductibilitate al pardoselii raportat la mediul in dvs. de afaceri. Folosirea de pardoseala electrostatica disipativa pentru industriile unde se lucreaza cu substante chimice volatile sau componente electronice reprezinta un factor cheie in asigurarea sigurantei.

Apeland la serviciile LAREX GLOBAL FLOOR beneficiati si de testarea gratuita a 2 m² impreuna cu  ZONEI DE SIGURANTA, verificarea, testarea pardoselii si emiterea unui buletin de masuratori care sa confirme ca pardoseala eletrostatica disipativa ESD conform normelor europene de siguranta

Zona de siguranta

Conductivitatea materialelor este masurata in Ohmi(Ω). Avand in vedere ca dorim sa va decideti categoric asupra tipul de pardoseala de care avem nevoie, va trebui sa intelegem ce reprezinta diagrama de mai sus. Conform normelor, rezistenta minima a unei pardoseli este de 25 000Ω. Cu toate acestea, mediul industrial poate fi imprevizibil, iar incidentele apar neprevazute. In anumite situatii, podeaua se poate uda sau deteriora in timp din cauza traficului intens neprevazut . Asadar, vom considera pragul de 100 000Ω limita minima a zonei de siguranta, pentru a evita incidentele indiferent de circumstante. Acest prag de 100 000Ω reprezinta limita dintre pardoseli electrostatice disipative si pardoseli electrostatice conductive. Cele disipative fiind situate deasupra pragului iar cele conductive sub 100 000Ω.

Pentru mai multe detalii legate de realizarea masuratorilor ESD apasati aici.

Cu toate ca pardoselile electrostatice disipative reprezinta un factor cheie in asigurarea sigurantei afacerii dumneavoastra, instalarea lor este un proces minutios ce necesita atentie crescuta la detalii. In cazul instalarii pardoselii in conditii precare, aceasta risca sa-si piarda proprietatile. De aceea este recomandata apelarea la o firma specializata, pentru a garanta succesul executiei.

Uita-te la acest video pe YouTube.

Pardoselile electrostatice disipative oferite de echipa noastra vin intr-o gama variata. Pentru a face alegerea corecta, pe langa rezistenta electrostatica a pardoselii va trebui sa luam in considerare si alte aspecte. Se va tine cont de traficul zonei in care este instalata pardoseala, cat si de sarcina la care este supusa.

Nu ezitati sa ne contactati in legatura cu orice intrebari si nelamuriri legate de alegerea si instalarea pardoselii.

LAREX GLOBAL FLOOR

Daca doriti ca pardoseala pentru afacera dvs. sa fie instalata de o echipa profesionista cat si sa beneficiati consultanta profesionala in alegerea dvs, serviciile echipei LAREX GLOBAL FLOOR va stau la dispozit

Cereri de oferta se pot face APASAND AICI sau la numarul de telefon +40729000444

Pentru mai multe informatii legate de pardoseala electrostatica disipativa si nu numai, APASATI AICI.

Facebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram