recondiționare pardoseli
Pardoseli epoxidice

Pardoseala epoxidică pentru depozite și hale industriale

Facebookpinterestlinkedinmail

Activitățile de muncă și traficul intens din zone industriale necesită condiții proprice pentru buna desfășurare a sarcinilor de muncă de zi cu zi. Astfel pentru un mediu de muncă sigur și funcțional trebuie să se acorde o atenție deosebită pardoselei. Aceasta joacă un rol foarte important în desfășurarea activităților care implică transportatul mărfurilor cu utilaje și depozitarea acestora în siguranță. Atât pentru siguranța angajaților, cât și pentru siguranța utilajelor este necesară o pardoseală specială pentru zone industriale.

Pentru hale industriale și depozite logistice, Larex Global Floor, companie cu 31 de ani de experiență pe piața pardoselilor și a hisroizolațiilor recomandă pardoseala epoxidică. Având peste 100 de proiecte finalizate cu succes în montarea sistemelor de pardoseală, LGF oferă consultație tehnică gratuită pentru a avea siguranța că beneficiarul alege sistemul potrivit pentru locația sa și acesta se va ridica la nivelul așteptărilor sale.

Rășina epoxidică este un produs industrial care se găsește sub mai multe forme și poate fi folosit în diverse aplicații. Rășinile epoxidice pot fi transparente sau colorate, mono sau bicomponente, lichide sau solide. Rășinile epoxidice pot să difere unele de altele, dar au în comun aceleași grupări de compuși reactivi care se numesc grupe epoxi. Grupele epoxi pot reacționa și cu alte grupări (de exemplu, întăritorul) și își pot modifica proprietățile materialului final.  

Rășina epoxidică se folosește pentru diverse aplicări și în cadrul mai multor industrii. Datorită proprietăților sale deosebite ea este folosită la o scară largă de aplicații generând o mai mare rezistență și sustenabilitate pe viitor.

Proprietățile chimice ale pardoselei epoxidice

Rășina care stă la baza tuturor adezivilor epoxidici utilizați se numește diglicidil ester bisfenol A. Astfel se formează rășina epoxidică care prezintă proprietăți deosebite cu privire la rezistență și elasticitate.

Întăritoarele de rășină epoxidică nu sunt catalizatori. Catalizatorii promovează reacția, dar chimic nu fac parte din produsul final. Întăritoarele rășinilor epoxidice formează perechi cu molecule de rășină, ceea ce influențeaza proprietățile finale ale produsului reticulat. Astfel produsul final este mult mai rezistent și elastic potrivit pentru numeroase întrebuințări.

Cei mai comuni agenți de întărire pentru rășinile epoxidice sunt aminele, anhidridele, întăritorii fenolici și tiolii. Fiecare dintre acești agenți în compoziție cu rășina epoxidică creează o substanță cu proprietăți diferite și care este esențială pentru un anumit domeniu de muncă. De exemplu întăritorii fenolici sunt utilizați pentru acoperirile cu pulbere, în timp ce tiolii sunt foarte potriviți pentru adezivi sau aplicații de ancorare chimică în care nu se poate face alimentarea cu căldură chimică externă.

Pardoseala epoxidică în aplicare

Rășina epoxidică se aplică în mai multe industrii și anume: construcții, industria electronică, automotive, industria navală și ingineria aeronautică. În industria construcțiilor rășina epoxidică joacă un rol important pentru realizarea diverselor lucrări cu aspecte inedite, dar și cu o rezistență inegalabilă. 

Cel mai întâlnită formă a rășinii epoxidice este în cadrul pardoselei. Astfel pardoseala epoxidică oferă proprietățile uimitoare a rășinei epoxidice și creează o componentă inovatoare pentru pardoseală. Rășina epoxidică este folosită atât la crearea pardoselilor industriale, cât și la crearea unor pardoseli cu imagini inedite și diverse specificații potrivite pentru zonele rezidențiale. Pentru pardoseala epoxidică industrială se folosește un alt tip de rășină epoxidică decât  pardoseala montată în zonele rezidențiale. Astfel proprietățile pardoselei epoxidice indutriale sunt diferite și oferă mai multă rezistență și durabilitate esențiale mediului.

Pardoseala epoxidică recomandată de Larex Global Floor este sistemul de pardoseală DURAFLOOR EP 30 + PU 10 S. Cu o vastă experiență în montarea acestui sistem, de-a lungul anilor s-a dovedit a fi cea mai bună alegere pentru pardoselile epoxidice industriale. Beneficiarii montării acestui sistem de pardoseală epoxidică în zonele industriale sunt mulțumiți. 

Pardoseala DURAFLOOR EP 30 + PU 10 S este un sistem bicomponent, care formează pardoseala din rășini epoxidice-poliuretanice cu proprietăți de autonivelare. Sistemul de pardoseală epoxidică prezintă caracteristici deosebite: este impermeabil, are un finisaj foarte atractiv, este colorat în masa și poate avea un aspect lucios sau mat.

Pardoseala epoxidică durafloor ep 30 + pu 10 s este recomandată pentru a fi montată în zone uscate fiind ideală pentru hale depozitare, producție industrială sau magazine. Cu o rezistență extrem de mare la solicitări mecanice medii datorită proprietăților rășinii epoxidice, pardoseala epoxidică Durafloor conferă suprafețe netede, continue cu un aspect plăcut și un siste sigur.

Larex Global Floor vă oferă soluții complete pentru pardoseala locației dvs. prin montarea de sisteme de pardoseală Premium. Cere oferta personalizată la adresa de e-mail ofertare@lgf-floor.ro

Pentru mai multe detalii și informații specifice sistemului pentru locația dvs. vă oferim consultație tehnică gratuită la numărul de telefon 0729.000.444.

Dacă dorești să vizionezi echipa Larex Global Floor în acțiune pentru montarea sistemului de pardoseală epoxidică Durafloor EP 30 + PU 10 S click pe videoclipul de mai jos.

Facebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram