recondiționare pardoseală
Pardoseala antiderapanta

Pardoseală antiderapantă necesară în industria alimentară

Facebookpinterestlinkedinmail

Pardoseala din centre și hale industriale trebuie să fie potrivită pentru activitățile desfășurate. În multe industrii, și în special în fabricile de alimente și băuturi, există o cerință de reglementare pentru ca pardoseala să aibă o textură antiderapantă pentru a preveni alunecarea personalului angajat în cadrul acelui mediu de muncă. Astfel soluția pentru mediile din industria alimentară, chiar cele care desfășoară activitățile de muncă într-un mediul umet este pardoseala antiderapantă.

Cum se evaluează o pardoseală cu proprietăți antiderapante

Performanța antiderapantă a unui sistem de pardoseală poate fi evaluată prin testul coeficientului de frecare (CoF) al pendulului. Acesta a fost adoptat în Marea Britanie în urmă cu câțiva ani de către Health and Safety Executive, ca test fiabil și robust pentru evaluarea alunecării. Acest lucru este, de asemenea, cunoscut sub numele de testul pendulului TRRL. Acest test poate fi realizat pentru a verifica și gradul de alunecare al pardoselilor comercializate de LGF.

Ce este coeficientul de frecare?

Coeficientul de frecare este o modalitate de măsurare a gradului de frecare dintre două suprafețe. Fricțiunea este forța exercitată de o suprafață atunci când un obiect se deplasează peste ea.  În acest caz este  personalul care merge pe pardoseală. O valoare scăzută indică faptul că forța necesară pentru alunecare este mai mică decât forța necesară atunci când coeficientul de frecare este ridicat. Pardoselile netede pot părea alunecoase atunci când sunt umede. Totuși, în practică, chiar dacă se obține un grad redus de CoF, pardoselele din rășină special concepute pot oferi rezistență. Acestea prezintă rezistență la alunecare pe întreaga durată de viață a pardoselii.

Pardoseală antiderapantă potrivită

Pentru ca pardoseala să îndeplinească standardele coeficientului de frecare trebuie să aibă o suprafață care să faciliteze acest proces. O suprafață texturată oferă mai multe puncte de contact și mărește coeficientul, reducând astfel tendința de alunecare. Rugozitatea poate fi obținută utilizând sisteme de pardoseală din rășină cu un finisaj texturat. Acest lucru poate fi realizat în mai multe moduri, dintre care majoritatea implică încorporarea unui agregat în componenta rășinii. Acest lucru se poate face printr-o împrăștiere manuală a diferitelor cantități de agregat în stratul umed aplicat pe podea. O altă modalitate este prin încorporarea unui agregat într-o formulare chimică a rășinii, astfel încât să producă textura dorită la suprafață atunci când sistemul este instalat.

Cu toate acestea, ceea ce este adesea trecut cu vederea este cât timp aceste sisteme de pardoseală vor oferi o textură dorită. Acestea trebuie să ofere aceste proprietăți și în condiții de umezeală, atunci când sunt testate cu echipamentul TRRL. Duritatea agregatelor variază, cu cât agregatul este mai moale, cu atât mai repede se va uza odată cu utilizarea. De exemplu, agregatele de tip bile polimerice nu sunt deosebit de puternice și, atunci când sunt încorporate într-un strat de acoperire, se pot uza relativ rapid atunci când sunt supuse traficului intens. În termeni practici, într-o unitate de producție cu trafic intens, acest lucru ar putea însemna o acoperire care își pierde textura și va deveni netedă în decurs de un an după ce a fost așezată. Acest lucru ar putea crea un mediu sau chiar potențial ridicat de alunecare, mai ales atunci când podeaua este umedă.

pardoseală antiderapantă

Pardoseala pentru industria alimentară

În locațiile din industria alimentară unde sunt montate pardoseli pe bază de rășină epoxidică sau poliuretanică, clienții au observat durabilitatea pardoselii și timpul îndelungat în care aceasta se prezintă intactă. Astfel pardoseala epoxidică oferă o durabilitate mare în condiții de respectare a acțiunilor de întreținere pentru industria alimentară. Instrucțiunile de întreținere sunt furnizate de către compania noastră la finalizarea lucrării executate.

Pardoseala epoxidică sau poliuretanică oferă o durată de viață mare pentru mediile din industria alimentară dacă este folosită în strat corespunzător. Larex Global Floor oferă pardoseală epoxidică sau poliuretanică la diferite grosimi în funcție de preferințe de la 6 mm până la 12 mm. Larex Global Floor vă oferă multiple soluții de produse antiderapante pentru industria alimentară. Cu o experiență de peste 31 de ani pe piața pardoselilor, LGF a montat pardoseli pentru centre logistice, hale depozitare și industriale care activează în diverse domenii.

Durabilitatea sistemelor de pardoseală antiderapantă

Atunci când aceste sisteme de pardoseală antiderapante sunt montate pentru utilizare în mediile din industria alimentară, clienții trebuie să fie conștienți de cât de durabil este un sistem și de cât timp va oferi un serviciu bun. Soluția pe termen lung a unui sistem de pardoseală din rășină într-un mediu din industria alimentară poate fi furnizată numai cu un produs de tip șapă. De obicei acesta trebuie să aibă grosimea minimă cuprinsă între 6 mm și 9 mm. Aceste șape sunt extrem de durabile și pot fi instalate ușor. Acestea trebuie instalate cu o suprafață texturată pentru a oferi un finisaj antiderapant cu un agregat de dimensiuni mari încorporat în formulare. Sistemele de șapă din poliuretan sunt o soluție cuprinzătoare pentru mediile din industria alimentară și alte situații industriale. Acestea pot oferi durabilitate; rezistență la șocuri chimice și termice; și potențial scăzut de alunecare chiar și în condiții de umezeală. Aceste sisteme sunt montate de către Larex Global Floor pentru a oferi o soluție unică și durabilă.

Textura rășinii poliuretanice se modifică în timp, pe măsură ce punctele înalte sunt uzate odată cu traficul. Rășina poliuretanică se uzează pe aceste puncte înalte expunând agregatul. Ulterior acesta apare ca pete albe în finisajul colorat al podelei, adăugând un grad de decor în interiorul finisajului. Dar, mai important, pentru fabricile de alimente cu procedee umede în funcțiune, chiar dacă podeaua devine mai netedă, începe să funcționeze într-un mod diferit. Din cauza diferențelor de textură s-ar putea să nu mai ofere în continuare performanțe antiderapante. Pentru aceste situații se folosește un sistem de recondiționare special dedicat. Larex Global Floor vă oferă servicii complete pe întreaga durată a colaborării și oferă ulterior și posibilitatea de recondiționare la cererea beneficiarului și la nevoie. Pentru ca totul să funcționeze în mod adecvat pardoseala trebuie să fie mereu intactă de aceea LGF oferă serviciul complet pentru a se asigura de integritatea pardoselii și de mulțumirea beneficiarului.

Apelați cu încredere la Larex Global Floor și beneficiați de consultație tehnică gratuită pentru a alege sistemul de pardoseală potrivit pentru nevoile industriei alimentare.

Contactați-ne pentru ofertă personalizată la nr. de telefon  0729.000.444 sau la adresa de e-mail ofertare@lgf-floor.ro.

Facebookpinterestlinkedinyoutubeinstagram